Tjänster

Att uppfylla säkerhetskrav på pappret är en självklarhet. Att känna sig trygg på en ställning är något annat – det är vårt yttersta mål. Vi vill skapa en säkrare ställningsbransch.

Säkerhet

Att uppfylla säkerhetskrav på pappret är en självklarhet. Att känna sig trygg på en ställning är något annat – det är vårt yttersta mål. Vi vill skapa en säkrare ställningsbransch.

Innovation

Med skarp ingenjörskonst och ett nära samarbete med våra leverantörer utvecklar vi smarta lösningar som underlättar ditt arbete.

Hållbarhet

Många av våra produkter tillverkas i aluminium, som kännetecknas av sin slitstyrka och lätta vikt. Det minskar skaderisken och kräver färre transporter.

Så går det till att jobba med oss

Det börjar med ett samtal, mejl eller möte. Sedan brukar arbetsprocessen se ut ungefär så här:

Behovsanalys och konsultation
Du berättar om era specifika behov och utmaningar. Sedan diskuterar vi era produkt- och projektkrav och säkerställer att vi kan erbjuda den bästa lösningen till er.
Lösningsförslag och offert
Vi tar fram en skräddarsydd lösning och en detaljerad offert, anpassad helt efter er verksamhet.
Projektering och planering
När offerten är godkänd inleder vi projekteringen. Vårt team planerar och designar den valda lösningen och ser till att alla säkerhets- och kvalitetskrav uppfylls.
Leverans
Nu levererar vi produkterna tillsammans med tydliga instruktioner eller hjälper till med installation på plats, beroende på uppdragsbeskrivning.
Support och uppföljning
Givetvis finns vi här för dig även efter leverans. Vi svarar på dina frågor och säkerställer att du är nöjd med vår leverans.
Kontakta oss

Våra tjänster

Här ser du ett urval av de vanligaste tjänsterna som vi hjälper våra kunder med. Om du behöver rådgivning eller har ett annat uppdrag som du önskar hjälp med är du varmt välkommen att höra av dig.

Fallskyddsmontage

Vårt dotterbolag Roofac har lång erfarenhet av industriell klättring. De använder Rope Access-teknik för att skapa säkra och kostnadseffektiva lösningar, oavsett hur svåråtkomlig arbetsplatsen är.

Kontroll av PPE

All utrustning inom fallskydd, som personligt fallskydd och fasta fallskyddssystem, ska enligt lag kontrolleras varje år för att garantera användarnas säkerhet. Vi utför kontroll av utrustning för att bekräfta produkternas kvalitet och att de fortfarande är säkra att använda.

Säkerhetsrådgivning

Våra säkerhetskonsulter hjälper dig att skapa den bästa och mest trygga arbetsmiljön på din arbetsplats. De kan till exempel ge förslag på hur ni kan förbättra arbetsmiljön eller agera som säkerhetspersonal vid industristopp.

3D-modellering

Våra ingenjörer arbetar med BIM (bygginformationsmodeller) och Scaffplanner. Vi hjälper dig att ta fram skisser som kan användas av flera arbetsgrupper, för att effektivisera samarbetet, spara pengar och undvika missförstånd i projektet.

Logistik och transport

Behöver du hjälp att frakta ställningar, väderskydd eller andra produkter till eller från arbetsplatsen? Vi hjälper dig gärna att ta fram en transportlösning som passar dina behov.

Dimensionering av ställningar

Det är många parametrar att ta hänsyn till när du planerar ställningarna till ett projekt. Väder och vind, belastning, omgivning och flexibilitet på plattformarna. Vi följer med på hela resan från projektering till nedmontering och hjälper dig med alla skisser och beräkningar som krävs.

Underhåll och sanering

Vi hjälper dig att hålla din byggnad eller industri i gott skick. Våra tekniker genomför underhåll på fasader och tak på svåråtkomliga platser, slutna utrymmen och höga byggnader.

Besiktning och inspektion

I förstadiet till ett projekt eller under arbetets gång behöver man se över installationer, strukturer och byggnader. Vi genomför besiktningar och inspektioner för att säkerställa att du snabbt kommer igång med arbetet, med all viktig dokumentation på plats.

Problemlösning på plats

Om det uppstår ett problem kan våra tekniker ofta komma ut till arbetsplatsen för att hitta en lösning.

Allmän teknisk rådgivning

Har du några frågor gällande dimensionering, montering eller andra tekniska funderingar? Vi är bara ett telefonsamtal bort och gör vårt yttersta för att hjälpa dig.

Produktutveckling

Vi är en innovationsdriven organisation som gillar att ta fram nya produkter. Idéerna kommer ofta från våra kunder och de behov eller utmaningar som de stöter på i sina uppdrag. Vi skissar, designar och gör prototyper som sedan testas i flera omgångar innan de når marknaden. Har du en idé? Låt oss testa den tillsammans!

en säkrare arbetsplats.

Arbetet som ställningsmontör är ofta riskfyllt. Olyckor, skador och utslitna kroppar är vanligt i branschen. Det vill vi förändra. Genom att utveckla produkter med användaren i fokus och välja material som är enkla att hantera kan vi bidra till en säkrare arbetsplats för alla de som monterar och arbetar från byggställningar.

Vårt mål är att leverera produkter som inte bara är säkra på pappret, utan också får dig att känna dig säker när du använder dem.

Vi tar ställning för framtiden

En säkrare arbetsplats är i våra ögon också en hållbar arbetsplats. Vi har valt att fokusera på aluminium som material, vilket väger betydligt mindre än stål som traditionellt har använts i byggställningar. Tillverkningen släpper ut mindre växthusgaser och transporterna blir färre tack vare den låga vikten. Men framför allt sparar det ställningsmontörerna från belastningsskador och minskar risken för olyckor.

Våra produkter

Alla har rätt till en säker arbetsplats. Hos oss hittar du säkra och användarvänliga ställningssystem, fallskydd och väderskydd, både från egen tillverkning och andra ledande varumärken. Vi hjälper dig att hitta rätt lösning till ditt projekt, oavsett om du arbetar mitt i storstadens brus eller till havs.

Läs mer