SOLIDEQ GROUP AB förvärvar Roof and Climbing Support ROOFAC AB

Solideq Group AB bildades 2019 efter att Ställning Karlskoga AB och Solideq AS gått samman i syfte att kunna erbjuda sina kunder hållbar och säker tillgänglighet i höjden. Totalt omsätter koncernen ca 300 Mkr med god lönsamhet och där majoriteten av intäkterna kommer från den svenska och norska marknaden.

Efter en lyckad integration av bolagen finns nu en stark plattform att addera ytterligare affärsben in i familjen.
Solideq Group AB gör sitt första tilläggsförvärv och förvärvar Roof and climbing support ROOFAC AB. Genom förvärvet får Solideq tillgång till en helhetsleverantör inom området fallskydd.

Roofac grundades 2010 och har verksamhet med utgångspunkt i Karlstad och Stockholm. De har varit leverantör till Solideq-koncernen ända sedan starten, då delar av Roofacs sortiment säljs via ställning.se. Roofac bedriver försäljning och uthyrning av fallskyddsprodukter och säljer lösningar för höghöjdsarbeten med hjälp av ”rope access-teknik” (industriell klättring). Dessa arbeten utförs främst inom industri och i fastighetsbranschen.

Marknaden för fallskyddsprodukter är i tillväxt i Norden och drivs nu ytterligare på av en kraftigt ökad efterfrågan på förnyelsebar energi, såsom solceller och vindkraft.
Förvärvet av Roofac bidrar till Solideqs vision att leverera hållbar och säker tillgänglighet i höjden samt breddar koncernens utbud och kompetens inom området. Solideq vill fortsätta utveckla varumärket med nya produkter och accelerera tillväxten i Norge genom våra nuvarande kanaler.
Nyckelpersoner och delägare Stefan Bäckström (grundare och VD), Jörgen Tagner, Wojciech Wisniewski, Christofer Brattlöf och Per Nyhlén kommer alla vara kvar i sina respektive roller och fortsätta utveckla bolaget framåt.

”Vi hälsar Stefan med team varmt välkomna till Solideq. Stefan har med övriga delägare och personal byggt upp sin verksamhet på ett mycket framgångsrikt sätt med kvalitet och profession. Vi ser tydliga synergier och gemensamma utvecklingsområden som vi med spänning ser fram emot att realisera tillsammans med Stefan och teamet från Roofac ” säger Tobias Wreje-Larsson VD i Solideq Group AB.

”Vi ser fram mot ett spännande samarbete med Solideq, som vi sedan starten haft ett mycket gott samarbete med. Vi ser en stor möjlighet att Roofac utvecklas tillsammans med Solideq och knyter nya kontakter och samarbetsparters. Vi är övertygade om att våra kunder och leverantörers förtroende för oss kommer bli än starkare i och med förvärvet.” säger Stefan Bäckström, VD Roof and climbing support ROOFAC AB.

För ytterligare information kontakta:
Tobias Wreje-Larsson, VD Solideq Group AB
tobias.wreje.larsson@solideq.com

Stefan Bäckström, VD ROOFAC AB
stefan@roofac.se