Adam Qvarforth

Här har ni mig, Adam Qvarforth som jobbar som KAM-säljare för
Solideq Sverige.

Solideq är en förkortning av Solid Equipment och har sitt ursprung i den norska ställningsmarknaden där det är ett ledande varumärke. Vi har egna ingenjörer som beräknar och utvecklar såväl byggställning som de små och stora byggprojekten. Vi har egenutvecklade rullställningar och fasadställningar, egna tak- över taklösningar (Wepro) samt vårt stolta flaggskepp Aluscaff. En spirställning i aluminium som trots sin lätthet klarar lastklass 5.

Vill du ha ett besök av mig eller vill du att vi skickar även något material för att klämma och känna på våra egenutvecklade underlägg eller en provbit och manual för vår DEQ-vägg som vi tagit fram för att klä in ställningen med, i stället för med träskivor?

Hör av dig till mig så löser jag det så hörs vi eller ses!

Du når mig på 0586-75 06 16 eller adam.qvarforth@solideq.se

Tidigare i vår så anställde vi Adam Qvarforth som KAM säljare. Han har jobbat i ställningsbranschen i mer än 30 år och här delar han med sig några av sina erfarenheter.

Min första kontakt med ställningsbranschen 1987 då jag gjorde lumpen och en vän frågade om jag ville tjäna lite extra, vilket var välkommet då man inte fick så mycket som värnpliktig.

Då var det den gamla skolan som gällde, där man fick gå på backen i minst ett år innan man fick gå upp på ställningen. Man skulle bevisa att man kunde slita (arbetsgivarens ord).

Efter värnplikten så sade jag upp mig från mitt fabriksjobb och började jobba heltid som ställningsbyggare. Och som resemontör jobbade jag ifrån Örebro och söderöver och även i Danmark.

2001 så var jag med om en ganska svår arbetsplatsolycka och kunde efter den inte fortsätta som ställningsbyggare. Jag fick då chansen att hoppa in som arbetsledare och kort därefter blev jag erbjuden att bli delägare i ett bolag vilket jag då blev. Det bolaget hade stora underhållsarbeten och industriella projekt i Sverige, Tofte i Norge och i Danmark.

2009 arbetade jag återigen som projektledare i en industrigrupp för ett tysktägt företag, med industriella projekt i hela Sverige.

I början av 2019 fick jag möjlighet att jobba som ansvarig säljare i Sverige för Nordic Platform DK under tre år. De utvecklar och producerar kompositprodukter till ställningsbranschen.

Och nu 2022 har jag som KAM, som ansvarig för Solideqs satsning mot den svenska marknaden som jag ser som en  ny spännande utmaning Det känns jättekul att få vara med på denna resa.

Privat så har jag under större delen av mitt liv spelat trummor. I olika bandkonstellationer har det blivit ett antal klubbspelningar och festivaler under
åren ?